Ooit begonnen als zanger van het “easy listening” repertoire eind jaren ’80, begon Erwin zijn muzikale leven pas écht goed met de rockband “Orchid”. Deze band, ooit ontstaan uit een combo van de muziekschool in Emmen, wist in een kleine periode een redelijke reputatie op te bouwen als zogenaamde “feestrock band”, onder de inmiddels veranderde naam “heartattack”. Het repertoire bestond vooral uit nummers van bands als Queen, Bon Jovi en andere jaren ’80 toppers.

Nadat de band Orchid er mee stopte, ging Erwin weer een poos solo en keerde hij terug met nummers van Elvis Presley, Johnny Cash en andere tijdloze muziek. Dit mondde uit in een New-Country band genaamd Nashville, waarin Erwin voor het eerst samen speelde met maatje Erwin Funke op gitaar.

Na Nashville besloten Erwin Griemink en Erwin Funke verder te gaan als duo onder de naam Doubleback. Samen werd met behulp van twee gitaren en orkestbanden de New-Country koers doorgezet.

Doordat Erwin en Erwin het allebei op allerlei ander gebied druk kregen, werd Erwin samen met zijn maatje zijn opvolger in Doubleback ingelijfd bij de destijds zeer populaire regionale coverband “Discount”. Bij deze band is Erwin acht jaar lang met enorm veel plezier als leadzanger actief geweest.

Uiteindelijk werd het tijd voor weer wat anders. Erwin keerde terug naar de solo optredens en maakte met repertoire van onder anderen Guus Meeuwis en soortgelijke helden het kroegen circuit onveilig.

Ondanks al deze activiteiten bleef er toch nog steeds de wens om een eigen CD met zelfgeschreven liedjes te maken.  Toen deze wens ooit eens was uitgesproken naar een oud schoolmaatje, kwam hij in vervulling. Zijn schoolmaatje had namelijk net voor de grap de carnavalsplaat “Tok tok tok” opgenomen en hij stelde voor eens contact op te nemen met de producent van dat liedje; Piet-Cees van der Wel in Hardenberg.

Na wat gesprekken was de hereniging met oud maatje Erwin Funke eigenlijk alles wat nodig bleek te zijn om een mini-album met mooie liedjes vol te schrijven. Het mini-album, dat simpelweg “Erwin Griemink” heet, is in september 2012 uitgekomen…

wordt vervolgd!